Roos & Ariadne – te boeken

Leeftijd: 8+
Duur: 50 minuten
Speelperiode: half februari t/m eind maart 2020
Prijs: € 7,50 per leerling
Locatie: speellokaal, theaterzaal of bij ons op locatie

Boekingen via:
Cultuuronderwijs Utrecht

of Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
Jannet van Lange, jannet@nieuwutrechtstoneel.nl, 06-16 02 81 96 | 06-82 07 37 55

Over liefde en andere walgelijke dingen.

“Spikkel, 7 jaar, vuilnisbakkenras, reu. Lieve hond, goed met kinderen. Vanwege een scheiding zoeken we een nieuw fijn huis voor hem. Bieden vanaf 15 euro.”

Sinds haar moeders zijn gescheiden woont Roos in een nieuw huis en dat is beyond stom. De muren stinken naar verf en alles is vreemd. En nu zijn ze ook nog van plan om Spikkel weg te doen!? Maar Roos wordt niet boos, want zo zit ze niet in elkaar. In haar nieuwe kamer vindt Roos een rode draad. Ze volgt de draad en komt in een doolhof terecht. Daar ontmoet ze Ariadne.

Ariadne is knal verliefd. Op de knappe Theseus. Ze hielp hem ontsnappen uit het moeilijkste en gevaarlijkste doolhof ooit. En redde hem zo uit de bek van de mensetende Minotaurus. Maar direct daarna heeft Theseus haar gedumpt. Ariadne is woedend. Als Ariadne het opgerolde rode draad in de hand van Roos ziet wordt ze nóg bozer: hoe komen ze nu ooit uit het doolhof?

Roos & Ariadne is een stoere voorstelling over liefde in al zijn soorten en maten, geïnspireerd op het mythologische verhaal van De Draad van Ariadne. Een spannend avontuur voor iedereen van 8 tot 108.

 

PERS

“Sterke toneeltekst van Floor Leene”
“Een sterk pleidooi voor emoties: in alle soorten en maten, van opkroppen tot uitkotsen.” 
“Ode aan de kracht van het theater.”
Theaterkrant.nl

Miloe ging met haar dochter Nina en haar vriendin Nikki (beiden 8) naar onze voorstelling ‘Roos & Ariadne’. Het deed Miloe denken aan haarzelf als meisje, en aan haar dochter die ook tijdens ruzies en pesterijen ineens verdwijnt. Ze vraagt zich af: leren we onze dochters eigenlijk wel dat boos zijn mag?
Club van relaxte moeders

“De actrices die het stuk spelen zijn jong van jaren maar overduidelijk getalenteerd. De teksten zijn wervelend en doen recht aan het mythologische verhaal dat door Floor op miraculeuze wijze is vormgegeven en tot dynamisch theaterstuk is verworden.”
Regio Leidsche Rijn

“Springlevende en oergeestige tekst. Prachtig gespeeld en vorm gegeven. Ik doe niet aan sterren. Ik doe aan parels. Vijf parels voor deze voorstelling.”
Wil van der Meer

MAKERS

Spel: Karlijn van Kruchten en Patsy Kroonenberg (stage)
Tekst: Floor Leene
Regie: Daniël van Klaveren
Kostuums: Maartje Prins
Campagnebeeld: Noufri Affandy Bachdim & Cynthia Borst
Scènefoto’s: Bart Grietens

SUBSIDIËNTEN

Lira Fonds
Carel Nengerman Fonds
Elise Mathilde Fonds