De Chaos van 2020 (najaar 2020)

Te zien: najaar 2020
Locatie: theaters in heel Nederland

‘I would give myself an A+.’ Donald Trump

Op 3 november 2020 mogen de Amerikanen weer naar de stembus. Gunnen ze Trump nog eens vier jaar in office? Greg en Viktor zouden in het voorjaar van 2020 naar Washington D.C. reizen om de stand van het machtigste land ter wereld op te nemen. Maar de wereld ging op slot.

Trump ging aan de slag met ‘Opening up America again’ en het inspiratiemateriaal voor een voorstelling over de Verenigde Staten werd ge-supersized. Het coronavirus zorgde voor verschuiving van macht op het wereldtoneel, complottheorieën, een nog schrijnendere kloof tussen arm en rijk en op z’n minst spraakmakende persconferenties van de zittende president. Gelukkig was er ook saamhorigheid, solidariteit en een strakblauwe lucht.

Om een reis te maken heb je geen vliegtuig nodig. Kom naar het theater en reis mee. We gaan op zoek naar (on)waarheden over Amerika, Amerikanen en onszelf.

 

PERS

In 2018 ging Greg ook op zoek naar de waarheid, destijds in de datsja van Poetin. Dat pakte zo goed uit dat hij nu in het Witte Huis probeert te ontwarren wie wie is (maar raakt daarbij zelf in de knoop).

“De apotheose, die ik niet wil verklappen, is zo geraffineerd en ingenieus, dat hij volstrekt werkelijkheid lijkt. Dat is precies een van de belangrijkste taken van toneel: ons te doen nadenken over wat echt is en wat niet. Greg Nottrot doet dat briljant en onderhoudend, quasinonchalant en sympathiek.”
Max Arian, Theaterkrant (keuze van de criticus)

MAKERS

Concept en tekst: Greg Nottrot
Spel en muziek: Viktor Griffioen, Greg Nottrot e.a.
Dramaturgie: Jannet van Lange
Licht en decor:
Uri Rapaport
Illustratie: Ruben Oppenheimer

SUBSIDIËNTEN

Fonds Podiumkunsten
Gemeente Utrecht