Te Boeken

Op de plank bij Het NUT 

Onderstaande voorstellingen staan in ons aanbod voor scholen, theaters en bedrijven. Voor meer informatie of specifieke aanvragen kunt u altijd contact opnemen met Jannet van Lange: jannet@nieuwutrechtstoneel.nl, 06-16 02 81 96 | 06-82 07 37 55

 

Roos & Ariadne
Over liefde en andere walgelijke dingen

Wanneer de knappe Theseus wordt opgesloten in het moeilijkste doolhof ooit, helpt Ariadne hem ontsnappen. Maar onmiddellijk na zijn ontsnapping dumpt hij haar. Ariadne is boos. Roos ook. Want zij woont ineens in een nieuw huis en vindt dat beyond stom. Tussen haar verhuisdozen vindt ze een rode draad die haar naar Ariadne leidt. De meisjes vliegen elkaar in de haren, maar komen er al snel achter dat ze elkaar nodig hebben om een uitweg te vinden… Roos & Ariadne is een stoere voorstelling over liefde in al zijn soorten en maten, geïnspireerd op het mythologische verhaal van De Draad van Ariadne. Lees meer.

Spel: Karlijn van Kruchten en Patsy Kroonenberg (stage)
Tekst: Floor Leene
Regie: Daniël van Klaveren

Leeftijd: 8+
Duur: 50 minuten
Speelperiode: half februari t/m eind maart 2020
Prijs: € 7,50 per leerling
Locatie: speellokaal, theaterzaal of bij ons op locatie

Boekingen via:
Cultuuronderwijs Utrecht

of Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
Jannet van Lange, jannet@nieuwutrechtstoneel.nl, 06-16 02 81 96 | 06-82 07 37 55

 

De Chaos van 2020
Van Orde van de Dag

Op 3 november 2020 mogen de Amerikanen weer naar de stembus. Gunnen ze Trump nog eens vier jaar in office? Greg en Viktor reisden in het voorjaar van 2020 naar Washington D.C. om de stand van het machtigste land ter wereld op te nemen.

Hoe pak je dat aan? Waar vind je ‘de Amerikaan’ en in hoeverre is die bezig met de politiek in zijn land? Op kroegentocht tussen het Capitool en het Witte Huis? Flyeren voor de democratische kandidaat? Met het publiek als reisgenoten gaan we op zoek naar (on)waarheden over Amerika, Amerikanen en onszelf.

De chaos van 2020 is een wezenlijke, urgente, grappige, intelligente, toegankelijke, actuele, muzikale, goed verzonnen en tegelijk heel erg ware voorstelling naar aanleiding van, voorafgaand aan en na afloop van de Amerikaanse verkiezingen.

Greg Nottrot gaat niet voor het eerst op studiereis voor een voorstelling. Voor de Chaos van 2018 ging hij op zoek naar de waarheid in de datsja van Poetin, en dat pakte goed uit. Daarom probeert hij nu in het Witte Huis te ontwarren wie wie is (maar raakt daarbij zelf in de knoop).

“De apotheose, die ik niet wil verklappen, is zo geraffineerd en ingenieus, dat hij volstrekt werkelijkheid lijkt. Dat is precies een van de belangrijkste taken van toneel: ons te doen nadenken over wat echt is en wat niet. Via nepfeiten meer te leren over de werkelijkheid. Greg Nottrot doet dat briljant en onderhoudend, quasinonchalant en sympathiek.” ★★★★★ (Keuze van de Criticus)
Max Arian, Theaterkrant

 

Concept en tekst: Greg Nottrot
Spel en muziek: Viktor Griffioen, Greg Nottrot e.a.
Dramaturgie: Jannet van Lange
Licht en decor: Uri Rapaport
Illustratie: Ruben Oppenheimer

Duur: 60 minuten
Prijs: in overleg
Locatie: theater of in overleg

Boekingen via:
Bos Theaterproducties
info@bostheaterproducties.nl, (020) 42 11 221

 

 

Terug, naar De Kersentuin
Een nostalgisch, zomers dilemma

Greg Nottrot’s versie van Tsjechov’s klassieker De Kersentuin Hij situeert zijn vertelling in zijn opa’s vervallen zomerhuis op een Grieks eiland. De plek waar hij ieder zomer zeven weken lang de tijd raag voorbij zag trekken. Een plek die hij wellicht verkopen moet. Een nostalgische zomerse voorstelling, die het ook in de winter goed doet, over de heimwee naar voeger, de Griekse crisis, vluchtelingen, xenofobie en ingemaakte kersen. Waan je op vakantie met een avond genoeglijke Griekse gastvrijheid.  Lees meer.


Concept, spel en tekst: Greg Nottrot
Regie: Floor Leene
Vormgeving: Christina Linaris Coridou

Duur: 90 minuten
Prijs: in overleg
Locatie: theaterzaal of boomgaard

Boekingen via:
Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
Jannet van Lange, jannet@nieuwutrechtstoneel.nl, 06-16 02 81 96 | 06-82 07 37 55

 

Naar de maan of naar de haaien
Van Michiel Lieuwma

Als we het maar lang genoeg over de toekomst hebben komt er altijd wel een punt waarop we onze geloofsovertuiging prijsgeven: we vrezen voor een wereldwijde catastrofe, of we geloven dat we op tijd de melkweg zullen koloniseren en de mensheid kunnen redden. Beide toekomstbeelden, naar de maan of naar de haaien, zijn hypothetisch en ongewis. Toch redeneren we vaak met de overtuigingskracht van een hardnekkig geloof.

Elke verteller stuurt zijn verhaal een beetje naar beneden richting de uiteindelijke apocalyps, danwel een beetje omhoog richting interplanetaire kolonisatie. Intussen speelt ‘het echte leven’ zich af tussen de kieren van deze twee overdrijvingen.

Michiel Lieuwma (schrijver en theatermaker, bekend van o.a. De snijtafel)  neemt je mee in zijn even briljante als absurde hersenspinsels via een bizar netwerk aan slides, diagrammen, illustraties en tabellen.

Naar de maan of naar de haaien is een futuristisch vervolg op Het Leven, Een PowerPoint,  waarmee Michiel in 2017 het Oerol-publiek verraste. Maak je op voor een satirische, onstuimige tocht door de diepste krochten van de PowerPoint, op zoek naar het antwoord op de vraag: weten wij de menselijke soort te redden of is de ondergang reeds onvermijdelijk?

 “ Lieuwma’s naar de maan of naar de haaien is een volledig uit de klauw gierende TED-talk on speed, een doorgedraaide PowerPointpresentatie én een fascinerende theaterperformance ineen.” De Theaterkrant, 19 juni 2019

 

Concept, tekst en spel: Michiel Lieuwma
Producent: het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Duur: 60 minuten
Prijs: in overleg
Locatie: theater of in overleg
Benodigdheden: beamer, scherm en handheld microfoon

Boekingen via:
Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
Jannet van Lange, jannet@nieuwutrechtstoneel.nl, 06-16 02 81 96 | 06-82 07 37 55

 

Het leven, een PowerPoint
Van Michiel Lieuwma

Een autosleutel is eenvoudig. Een auto ingewikkeld. Het verkeer complex. In deze complexe wereld, waarin iedereen de weg kwijt is, kan het nuttig zijn de zaken opnieuw te ordenen. Michiel Lieuwma neemt u daarom mee door de duistere krochten van de PowerPoint en geeft antwoord op al uw grote levensvragen.

“In onnavolgbaar hoog tempo met verrukkelijke quasi-logica neemt hij de toeschouwers mee op een reis die powerpointpresentaties zijn. Nu eens is het pure ironie op het fenomeen van de powerpoint, dan weer een rake en scherpe typering van de verwarring die ons dagelijks leven is.”

Theaterkrant ****

 

Concept, tekst en spel: Michiel Lieuwma
Artistiek advies: Marcel Osterop en Greg Nottrot
Producent: het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Duur: 60 minuten
Prijs: in overleg
Locatie: theater of in overleg
Benodigdheden: beamer, scherm en handheld microfoon

Boekingen via:
Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
Jannet van Lange, jannet@nieuwutrechtstoneel.nl, 06-16 02 81 96 | 06-82 07 37 55