Preview (Utrecht Uitfeest 2019)

Datum Zondag 15 september
Locatie Stadsschouwburg Utrecht
Toegang Gratis
Aanvang preview Roos & Ariadne 12:30 uur
Aanvang preview Graven 12:00 uur

EEN NIEUW SEIZOEN THEATER & DANS!

In Stadsschouwburg Utrecht presenteren de Utrechtse theaters, -makers én -festivals een gevarieerd en omvangrijk aanbod van theater en dans. Vier samen met hen de opening van een nieuw cultureel seizoen en laat je een dag lang verrassen, verbazen, meeslepen en inspireren. Voor alle leeftijden, voor alle generaties is er een aanbod van voorproefjes, korte voorstellingen, prikkelende activiteiten in alle hoeken en gaten van de schouwburg én op een buitenpodium.

Van filosofische beschouwingen vol humor tot oersterke verhalen. Van hippe urban moves tot dynamische fotochoreografie. Van beeldende installaties tot swingend muziektheater.

Een blokkenschema met exacte tijden vind je ook ter plekke, zodat je precies weet hoe laat je waar moet zijn. Je hebt geen entreebewijs nodig, maar de capaciteit is soms beperkt, dus wees op tijd! Tussendoor kun je genieten van diverse versnaperingen in Zindering of Mevr. Dudok.

Bij onze informatiestand bij de entree staan bekwame adviseurs die je wegwijs kunnen maken in het programma en helpen bij de juiste keuzes. Smaken de voorproefjes naar meer? Koop dan METEEN kaartjes. Want ALLEEN op 15 september ontvang je tot 25% korting op een mooie selectie voorstellingen die deze dag gepresenteerd worden. Bekijk alle voorstellingen op Culturele Zondagen.

ALLEEN OP 15 SEPTEMBER: TOT 25% KORTING OP UTRECHTSE MAKERS IN NIEUWE THEATERSEIZOEN

Roos & Ariadne
Adriadne is knalverliefd. Op de knappe Theseus. Wanneer hij wordt opgesloten in het moeilijkste doolhof ooit, helpt ze hem ontsnappen. Maar direct na zijn ontsnapping dumpt Theseus haar. Ariadne is boos.

Roos ook. Want nu haar moeders zijn gescheiden woont ze ineens in een nieuw huis en vindt dat beyond stom. Tussen de verhuisdozen vindt ze een rode draad die haar naar Ariadne leidt. De meisjes vliegen elkaar in de haren, maar komen er snel achter dat ze elkaar nodig hebben om een uitweg te vinden…

Roos & Ariadne is een spannend avontuur voor de hele familie, over liefde in al zijn soorten en maten. Vang tijdens het Uitfeest als allereerste een glimp op van deze nieuwe voorstelling!

Graven
Graven is een oorlogsduet voor vleugel en kleinkind. Over een zeventienjarig meisje dat verliefd wordt op een Duitse soldaat. Over een eenentwintigjarige die haar liefde verliest aan de oorlog. Over een demente vrouw van vijfennegentig die ongewild de naam prevelt die ze een leven lang wilde verzwijgen.

Theatermaker Greg Nottrot vertelt deze foute liefdesgeschiedenis en wordt hierbij begeleid door pianiste Maxime Snaterse. Graven speelt in mei 2020 op een bijzondere locatie in Utrecht Leidsche Rijn, inclusief driegangendiner. Speciaal voor het uitfeest deelt hij een preview van dit nog te maken stuk.

2019-09-15 Roos & Ariadne – Stadsschouwburg Utrecht Kaarten
2019-09-15 Graven – Stadsschouwburg Utrecht Kaarten