Over morgen (Elke 1e maandag)

Data 3 februari, 2 maart en 6 april 2020
Help! mijn kind heeft emoties 10 februari 2020
Locatie Berlijnplein 526, Utrecht Leidsche Rijn (Google Maps)
Aanvang 19.30 uur (tot 21.00 uur)
Tickets
€ 5,- (inclusief drankje)

Prikkelende inspiratie-avonden bij het NUT.

Vanaf januari 2020 betrekt het NUT een nieuw onderkomen aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn! Op deze centrale, openbare plek gooien we onze deur twee keer per maand wagenwijd open voor prikkelende en diepgaande inspiratieavonden. Gezamenlijk bevragen we grote en kleine thema’s. We interviewen deskundigen, lezen eerste scènes en filosoferen met een glaasje in de hand verder.

Elke eerste maandag van de maand kun je terecht bij Over morgen. Een serie inspiratieavonden over de toekomst. Over wat ons te wachten staat en hoe we ons daartoe moeten, kunnen en willen verhouden. Zie ook onze inspiratieavonden over de duistere kant van ons bestaan: Luister Duister.

3 februari: Over morgen – Robots aan het werk
Onze gast: Edwin Gardner, futuroloog bij Studio Monnik. De wereld van werk verandert snel. Robots en andere slimme computers maken steeds meer arbeid overbodig. De pakketbezorger is z’n baan niet zeker als drones het van hem overnemen. En wat als robots straks beter kunnen opereren dan een chirurg? Ze zijn immers nooit moe of afgeleid, en dus is het risico op fouten kleiner. Wat betekenen robotisering, digitalisering en automatisering voor de toekomst van arbeid? Zullen we straks allemaal niet meer werken? En als dit zo is, hoe komen we dan aan inkomsten?

10 februari: Help! Mijn kind heeft emoties (Roos & Ariadne special)
Verliefdheid, woede, teleurstelling. Voor kinderen zijn het nieuwe en soms allesoverheersende emoties. Het leren omgaan met die emoties is een onmisbare stap in hun ontwikkeling. Maar het leidt ook tot verwarring, over wie ze zijn en welke plek ze in de wereld hebben. Wanneer kan een kind om een ander geven? Hoe krijgen begrippen als liefde en woede betekenis? En welke invloed heb je daar als ouder op? Nienke Smit-Zuidweg is pyschotherapeut en heeft een praktijk voor integratieve kinder- en jeugdtherapie in de Bilt, Het Huis van Zuid. Tijdens deze inspiratieavond vertelt ze over emoties bij kinderen en hoe ouders daar mee om kunnen gaan. Theatermakers Floor Leene en Daniël van Klaveren geven tevens een sneak preview van de voorstelling Roos en Ariadne, die op 29 februari in première gaat.

2 maart: Over morgen
We praten met Bianca Pander van BKB. BKB is een campagnebureau dat o.m. dit jaar voor de 4e keer de President’s Night het grootste evenement rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen in Nederland.De Amerikaanse verkiezingen in november zijn misschien wel de belangrijkste gebeurtenis van het jaar. Blijft president Trump aan de macht of zal een Democratische rivaal het stokje van hem overnemen? Maar voor het zover is, zoeken de Democraten naar een geschikte tegenkandidaat. De dag vóór Super Tuesday, een cruciaal moment in de Democratische voorverkiezingen, vragen we ons af hoe het daarmee staat. Wordt het Elizabeth Warren of gaat toch Joe Biden er met de nominatie vandoor? Wie maakt er in november een kans tegen Trump (als hij zich weer kandidaat stelt)? Tijdens deze avond praten we je helemaal bij over de politieke verwikkelingen aan de andere kant van de oceaan.

6 april: Over morgen – Identiteitspolitiek

2020-02-03 Over morgen Kaarten →
2020-02-10 Help! mijn kind heeft emoties Kaarten →
2020-03-02 Over morgen Kaarten →
2020-04-06 Over morgen Kaarten →