Nooit meer werken – zomer 2021

Het NUT op locatie in Utrecht Leidsche Rijn

Data                          21 juli t/m 8 augustus

Speeldagen              In de speelperiode iedere woensdag t/m zondag

Tijdstippen              De aanvang van de voorstelling is om 18:00 uur

Tickets                     Reguliere prijs: €47,50 (inclusief driegangendiner)

Een relatiedrama tussen twee robots

“Het belooft een mooie avond te worden, waarbij ieder van u gemiddeld 0,07% gelukkiger naar huis zal gaan. Volgens onze prognose zal 32% van jullie de avond als uniek ervaren, 12% zal zich gelouterd voelen, 41 % is echt even lekker een avondje uit en 13 % heeft het enorm naar zijn zin. 1% zal de voorstelling als ‘zo zo’ ervaren, dit is veelal publiek dat mee moest van zijn of haar partner of collega’s uit het werkveld. Dan houden we nog zo’n 1% aan mensen over die zich vanavond ‘kut’ voelt.” (ROBOT G1)

Acteurs Greg Nottrot en Floor Leene liggen aan de rand van een zwembad te nippen van hun cocktails. Ze hoeven niet meer te werken want ze zijn vervangen door twee robots. Robot G1 en robot F1 spelen de voorstelling.  Heerlijk! Of slaat de verveling toe en verliezen ze de zin van hun bestaan?

Gefascineerd door de toenemende automatisering, digitalisering en robotisering in het dagelijks werk van heel veel mensen, verdiepen we ons in de effecten hiervan. Zijn robots dé oplossing voor een verstoorde werk/privé balans? In Nooit meer werken laat het NUT de uiterste consequentie zien van het idee dat technologie ons werk overneemt.

 

Praktische informatie:

Zitplaatsen
Zon zee en strand; Nooit meer werken is een échte zomervoorstelling. Geheel in thema neemt het publiek dan ook plaats in strandstoelen. Voor mensen die hier niet mee uit de voeten kunnen, zorgen wij voor een alternatief in de vorm van een tuinstoel met wat extra comfort (let op, beperkt aantal beschikbaar).

Lopen / traplopen
Nooit meer werken wordt gespeeld op een unieke locatie in Leidsche Rijn, die op dit moment nog in aanbouw is. Om deze reden zullen toeschouwers hoogstwaarschijnlijk via een trap naar de voorstellingslocatie moeten lopen. Op dit moment hebben wij helaas nog geen uitsluitsel over een alternatieve toegangsweg voor mindervaliden. Toegankelijkheid is voor ons erg belangrijk, dus we doen ons uiterste best om dit mogelijk te maken. Op dit moment kunnen wij helaas nog geen volledige garantie geven dat deze aanwezig zal zijn.

Vragen? mail ons op winkel@nieuwutrechtstoneel.nl

Makers & spelers

Concept, tekst en spel: Greg Nottrot en Floor Leene
Regie: Roeland Hofman
Vormgeving, robots en meer: Thierry Wilders
In samenwerking met: FNV, Jonge Honden, Berlijnplein Utrecht, Podium Hoge Woerd
Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, ABN AMRO Foundation, K.F. Hein Fonds, BankGiro Loterijfonds, Fontys Hogeschool Engineering

Het NUT & Podium Hoge Woerd > Theater-superkrachten in Utrecht Leidsche Rijn

‘Verbeter de wereld, begin bij je buurt’: onder dat motto zetten Podium Hoge Woerd en het NUT zich samen in voor theater voor iedereen. Sinds het najaar van 2020 werken we met elkaar aan het leren kennen en betrekken van bewoners uit Utrecht Leidsche Rijn die niet of nauwelijks nog naar theater gaan.Als twee nieuwsgierige theaterbrengers van dit stadsdeel dragen we er samen zorg voor dat we een diverse en inclusieve dwarsdoorsnede van de wijk bereiken en betrekken bij al het moois dat we te bieden hebben. Dit is mogelijk met steun van het Fonds Podiumkunsten.