Graven (augustus 2020)

Data 5 – 23 augustus, elke woensdag t/m zondag om 18:00 uur (wo – za) en 16:00 uur (zo)
Locatie volgt!
Tickets € 45,- (incl. virtueel aftelprogramma (v.a. 13 juli), diverse livestreams en uiteindelijke voorstelling met diner)

Het verhaal dat niet verteld wil worden

Elk jaar speelt het NUT in de zomer een voorstelling op een bijzondere locatie in de openlucht in Utrecht Leidsche Rijn. We hadden een prachtig plan voor onze 7e zomervoorstelling. Graven zou spelen op het Berlijnplein, onder de 19e eeuwse perronkappen. Door het Corona-gerelateerde verbod op evenementen in de publieke ruimte, mag de voorstelling daar niet plaatsvinden…

Maar, van 5 tot en met 23 augustus is Graven 15 keer te zien. Waar dan ook, hoe dan ook. De kaartverkoop is in volle gang, net als de zoektocht naar de perfecte plek (en die gaan we vinden).

Greg Nottrot (concept, tekst en spel) en Maxime Snaterse (piano) spelen een aangrijpende, hartverwarmende muziektheatervoorstelling. Een oorlogsduet voor vleugel en kleinkind. Over een zeventienjarig meisje dat verliefd wordt op een Duitse soldaat. Over een eenentwintigjarige jonge vrouw die haar liefde verliest aan de oorlog. Over een demente vrouw van vijfennegentig die ongewild de naam prevelt die ze een leven lang wilde verzwijgen…

Graven is een geschiedenis die schuurt. Een voorstelling over de vraag van wie de geschiedenis is. Over het belang van herdenken en het recht om te vergeten. Over of liefde fout kan zijn, muziek gevaarlijk, en schoonheid giftig.

Uniek voorprogramma: 28 dagen op weg naar Graven
Graven begint al 28 dagen vóór de voorstelling op een speciaal ontwikkeld online platform, waarvoor je alleen toegang krijgt als je in bezit bent van een kaartje voor Graven. Op het platform speelt zich het project Monument voor een moment van één minuut af én een virtueel ‘advents’-programma in aanloop naar de voorstelling. Heb jij een kaartje? Op 13 juli gaat het programma van start. Houd je inbox in de gaten!

Theater en diner
Aansluitend aan de voorstelling eten we met elkaar. Op veilige afstand natuurlijk! Eten en voorstelling worden heerlijk met elkaar verweven.

Disclaimer / de kleine lettertjes
Nog nooit liet de toekomst zich zo moeilijk voorspellen als in deze tijd. Mensen spreken van een ‘nieuw normaal’. En hoewel wij daar nog niet aan kunnen (en willen) wennen, hebben we ons er wel toe te verhouden. Wat vandaag onmogelijk lijkt, kan morgen geregeld zijn, maar helaas geldt andersom hetzelfde. Dus misschien loopt het toch anders dan we hierboven hebben beschreven. In dat geval vinden we altijd weer een oplossing.

2020-05-08 (woe) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-06-08 (do) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-07-08 (vrij) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-08-08 (za) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-09-08 (zo) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-12-08 (woe) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-13-08 (do) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-14-08 (vrij) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-15-08 (za) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-16-08 (zo) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-19-08 (woe) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-20-08 (do) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-21-08 (vrij) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-22-08 (za) Leidsche Rijn Kaarten →
2020-23-08 (zo) Leidsche Rijn Kaarten →

 

PERS

“Echt een totaalervaring en een must see voor iedereen die even wil ontsnappen aan ons huidige gehaaste leven.” ****
8weekly over ‘De Denderende Tijd’ (2017)

“Mijn liefde zit hem in de beleving, het passend maken van de sfeer, het eten en de persoonlijke wensen.”

Chef Daniël Lansbergen (Buurtrestaurant Venster)

“We gaan een maand in de aanloop tot de voorstelling het publiek laten delen in het verhaal. Als je een kaartje hebt krijg je elke dag een aanwijzing of opdracht om mee te doen aan de speurtocht naar waar de voorstelling over gaat. Dat zijn aanwijzingen en hints, maar er ook recepten: “Kook dit” of “Post dit, want dan snap je beter waar het verhaal straks over gaat”.”

Greg Nottrot

MAKERS

Concept, tekst & spel: Greg Nottrot
Piano: Maxime Snaterse
Regie: Daniël van Klaveren
Diner: Daniël Lansbergen (Buurtrestaurant Venster)
Monument: Floor Leene
Regie assistentie en redactie: Hansje Veen (stage)
Technisch producent: Richard Bron
Geluid & livestream: Thierry Wilders
Productieleiding: Selma Hanzon
Online platform: Simon Boer
Campagnebeeld: Willem Popelier (foto) & Cynthia Borst (illustratie)

SUBSIDIËNTEN