De Grote Puntje Puntje Show (online)

Leeftijd vanaf 7 jaar

Improviseren (wat?), delibereren (huhh?) en filosoferen (uhmmm..) voor en met kinderen

De Grote Puntje Puntje Show is een mix tussen Klokhuis en borrelpraat, die het midden houdt tussen de Quest en Roald Dahl en tussen een quiz en vaudeville. Met elke keer een ander brandend, actueel, nieuwswaardig, urgent, inclusief, boeiend en tijdloos onderwerp voor jong en oud vanaf 7 jaar.

Margo Verhoeven: De Grote Puntje Puntje Show is een manier om samen te onderzoeken hoe de wereld in elkaar steekt. Als kind vond ik niets leuker dan in de verkleedkist of de klerenkast van mijn ouders duiken. Met nep-snorren en lippenstift speelden we de burgermeester van het land, correspondenten live op locatie, verdwaalde zeemeerminnen en de directeur van de lokale appelflappenfabriek. In de GPPS doen we eigenlijk hetzelfde, alleen hebben we het nu over de dingen van vandaag die we belangrijk vinden.”

Kijk de online shows >>

Aflevering 1: Help! Corona…

Helaas stak de Coronacrisis een stokje voor de allereerste editie in De Krakeling (Amsterdam) en bij het NUT (Utrecht). Maar daar zijn de showmasters niet van onder de indruk. Vanuit hun huizen maken ze een virtuele versie, want juist nú – nu je niet naar school mag, niet naar je kookcluppie, je dansles of je voetbaltraingen – juist nu is De Grote Puntje Puntje Show meer nodig dan ooit. We zullen het er eens goed over hebben.

Aflevering 2: Op naar het Grote Onbekende Later…

Wat staat ons de komende tijd te wachten? In welke wereld leven we na Corona?  Hoe moeten we ons gedragen in dat nieuwe tijdperk? Kunnen we ons voorbereiden? Een cursus, een handleiding! En welke schoenen moet ik dan aan?! De Grote Puntje Puntje Show presenteert met trots deze gillende angsten, chille wensen en stoute dromen over de toekomst.

Aflevering 3: De Waarheid (Premiere 24 Juli)

Twijfel jij wel eens over wat waar is? Vraag je je wel eens af hoe de vork nu eigenlijk in de steel zit? Hoe weet je wat echt is en wanneer word je genept?! Geen nood. Aflevering 3 van De Grote Puntje Puntje Show staat geheel in het teken van: de Waarheid. We gaan op zoek naar het naadje van de kous en het neusje van de zalm. (Echt waar!)

Een vrolijke aflevering over de heupen van Shakira, de neus van Pinoccio en een verwarde zeemeermin. Misschien vinden zij wel een antwoord op al die vragen, als ze echt bestaan tenminste…

10-04-2020 Aflevering 1 Klik!
10-05-2020 Aflevering 2 Klik!
24-07-2020 Aflevering 3 Klik!
medio 2021 De Grote Puntje Puntje Show LIVE

PERS

“Zonder ergens belerend te worden, sporen de sketches aan eens goed naar jezelf (en voor de kinderen: ook graag naar je ouders, met hun ouder-fratsen) te kijken. Laten we onszelf vooral niet te serieus nemen, zeker niet als de actualiteit waarin we zitten al serieus genoeg is.” Theaterkrant.nl

EEN COPRODUCTIE MET

Braatvis

MAKERS

Concept: Margo Verhoeven
Spel, tekst en ideeën: Femke Arnouts, Urias Boerleider, Matthias Van de brul, Diewertje Dir, Rene Geelhoed, Freek den Hartogh, Floor Leene, Sidar Toksöz, Margo Verhoeven, Freek Vielen
Beeld: Margo Verhoeven

MET DANK AAN

Berlijnplein Utrecht, Theater de Krakeling, Salto Amsterdam, Theaterflix