VONK!

Datum 18 mei t/m 5 juni 2016
Locatie Podium Hoge Woerd, De Meern

Dit is onze hut. Een ultra-geheime schuilplek, waar de rest van de wereld niet bestaat. Hier stoken we vuurtjes. Stoppen knikkers in ons neus. We laten niemand binnen. Geen volwassenen, geen vreemdelingen. O, en vooral geen meisjes!

Op een goed verscholen plek, omringd door supersonische boobytraps hebben de broers Thijs (12 jaar) en Lars (10 jaar) een zelfgebouwde hut. Hier kennen ze iedere grasspriet, iedere steen. Dit is hun wereld. Ze hebben niemand anders nodig dan elkaar. Iedere dag komen ze hier samen om hoofdsteden uit hun hoofd te leren, paprika chips te eten en zo lang mogelijk hun adem in te houden. Thijs en Lars, twee handen op één buik. Maar dan ineens zit er een indringer in hun hut. Zomaar. Vreemd haar, donkere ogen. Het drinkt van hun cola. Het eet van hun chips. Gevaar en liefde sijpelen binnen. Wie is zij? Wat doet zij hier? Maar vooral, hoe krijgen ze haar daar weer weg!

VONK! is een spannende voorstelling voor waaghalzen en angsthazen van 8 tot 108 jaar, over bang zijn voor en verlangen naar het onbekende, springen in het diepe, bang zijn voor de nieuwe buren en volwassen worden.

Gedurende de avond kwamen diverse sportwetenschappers, filosofen en trainers aan het woord. Gezamenlijk gingen we op zoek naar het antwoord op de vraag: waar ligt de grens van de eeuwige versnelling?

PERS

“Het NUT did it again: VONK, sterke voorstelling over ouder worden + afscheid nemen. Ook de kinderen genoten.”
Tynke Hiemstra, adviseur Kunst en Cultuur

“Compleet anders dan de andere voorstellingen en daarom zo leuk, VONK van Het NUT.”
Marieke Dubbelman, columnist

MAKERS

Regie: Daniel van Klaveren
Tekst: Floor Leene
Spel: Floor Leene, Serge Hogenbirk, Quincy van Driesten
Dramaturgie: Jannet van Lange
Decor en kostuums: Morgana Machado Marques
Productie: Kim Elderling
Publiciteit: Annelieke Acda
Catering: Castellum Cafe
Brandweer: Brandweerman Cor
Fotografie: Sanne Peper
Grafisch ontwerp: Nanda van der Meer

SUBSIDIËNTEN

Fentener van Vlissingen Fonds
kf Hein Fonds
CNF
Lira Fonds
Elise Mathilde Fonds
Stichting Janivo
Gemeente Utrecht

MET DANK AAN

Ofyr