Theater Na de Dam 2021: 3×2 minuten

Datum 4 mei 2021
Aanvang 21:00 uur
Locatie Live Zoom sessie
Toegang gratis, aanmelden noodzakelijk >>  Theater Na de Dam is helaas uitverkocht
Praktisch zorg dat je Zoom hebt geïnstalleerd. Aanmelders ontvangen maandagmiddag 4 mei per mail een link naar de livestream.

Een driestemmige herdenking
door makers van het NUT  met tekst van Lieke Marsman

In opdracht van Theater Na de Dam schrijft Dichter des Vaderlands Lieke Marsman een gedicht dat vele stadsgezelschappen op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei tegelijkertijd presenteren. Naast het NUT doen ook Het Zuidelijk Toneel, HNT, Theater Rotterdam, TG Greppel, Suburbia, Veenfabriek en NNT mee.

In 3×2 minuten beleven we drie perspectieven tijdens de Nationale Herdenking.

Marsman: ‘Herdenken heeft herhaling nodig; rituelen die als ijkpunten kunnen dienen voor de emoties en trauma’s die er bij het denken aan een oorlog komen kijken. Tegelijkertijd is het belangrijk om binnen die herhaling steeds weer tot een nieuwe invulling te komen, opdat de rituelen niet aan kracht verliezen. Theater Na de Dam biedt beide.’

Geïnspireerd op deze tekst denken 3 makers van het NUT elk 2 minuten na over herdenken. In verschillende vormen delen zij hun gedachten hierover en praten zij met elkaar over herdenken. Wat herdenken we? Welke rol heeft herhaling? Wie herdenken we? In een online bijeenkomst van max. 30 minuten delen de makers hun gedachten en willen ze samen met het publiek een vorm geven aan herdenken. Zij sluiten deze overdenking af met het voorlezen van de tekst van Lieke Marsman.

Over de schrijver

Lieke Marsman (‘s-Hertogenbosch, 25 juli 1990) is een Nederlandse dichteres, woonachtig te Amsterdam. In januari 2021 is zij voor de periode van 2021-2023 benoemd tot Dichter des Vaderlands als opvolger van Tsead Bruinja.

Meer informatie over Theater Na de Dam

4 mei 2021 Live Zoom sessie Klik hier om je aan te melden

Theater Na de Dam is helaas uitverkocht

 

MAKERS

Tekst: Lieke Marsman
Concept & regie: Mariëlla van Apeldoorn
met: Greg Nottrot, Mariëlla van Apeldoorn & Floor Leene
Foto: Merlijn Doomernik