Terug, naar De Kersentuin

Periode 18 t/m 28 augustus 2016
Locatie Kersenboomgaard Leidsche Rijn

Greg Nottrot speelt in z’n eentje zijn versie van Tsjechovs klassieker De Kersentuin. Hij situeert zijn vertelling in zijn opa’s vervallen zomerhuis op een Grieks eiland. De plek waar hij iedere zomer zeven weken lang de tijd traag voorbij zag trekken. De plek waar z’n jeugd verpakt in doeken opgeslagen ligt. Een plek die hij wellicht verkopen moet.

Terug, naar de Kersentuin is een zomerse voorstelling op locatie in een oude kersenboomgaard, omgeven door de nieuwbouw van Leidsche Rijn. Een verhaal over de heimwee naar vroeger, de Griekse crisis, vluchtelingen, xenofobie, de uitverkoop en ingemaakte kersen.

Kom langs! Maak je om geld geen zorgen. Ik zal je gul en gastvrij ontvangen. IJskoud water, Griekse koffie en een lepel zoete wisino. Nog één keer feest voordat we de deuren sluiten en opgelucht juichen: “ We zijn failliet!”.

PERS

“Fascinerend avondje filosofie over Grieks vakantiehuis” *****
Cultureel Persbureau

“Dat er op de achtergrond auto’s en treinen voorbij razen, maakt het geheel alleen maar romantischer. Op een plek zonder herinneringen, creëert hij een stukje nostalgie.”
Cleeft

MAKERS

Concept, spel en tekst – Greg Nottrot
Regie – Floor Leene
Vormgeving – Christina Linaris Coridou
Dramaturgie – Jannet van Lange
Fotografie – Willem Popelier
Grafisch Ontwerp – Nanda van der Meer
Publiciteit: Martijn Westerop
Zakelijk Leiding: Michiel van Schijndel

SUBSIDIËNTEN

Gemeente Utrecht