Terug, naar De Kersentuin (reprise)

Periode en locatie
14 juni 2018 (Theater Walhalla Rotterdam)
30 juni t/m 1 juli (Fruittuin van West Amsterdam)
23 augustus t/m 9 september 2018 (Kersenboomgaard Leidsche Rijn)

In een oude kersenboomgaard, middenin de Vinex, hernam Greg Nottrot zijn 2016-versie van Tsjechovs klassieker De Kersentuin. Hij situeerde zijn vertelling in zijn opa’s vervallen zomerhuis op een Grieks eiland. De plek waar hij iedere zomer zeven weken lang de tijd traag voorbij zag trekken. De plek waar zijn jeugd verpakt in doeken opgeslagen ligt. Een plek die hij wellicht verkopen moet.

Inclusief Grieks diner en feestelijke aflsuiter!
Ditmaal speelde ‘Terug’ als een avondvullend programma. Na afloop van de voorstelling in Utrecht nam het publiek plaats aan lange tafels voor een sfeervol mediterraans 3-gangen-diner. Ze deden zich te goed aan verse olijven, ijskoude Ouzo, frisse salades en sappige garnalen, terwijl op de achtergrond Griekse muziek speelde en de zon tevreden achter de kersenbomen zakte…

Terug, naar De Kersentuin is een nostalgische zomerse voorstelling over de heimwee naar vroeger, de Griekse crisis, vluchtelingen, xenofobie en ingemaakte kersen. Op vakantie in eigen land met een avond genoeglijke Griekse gastvrijheid.

Naast de voorstellingen in Utrecht, speelde de reprise van ‘Terug, naar De Kersentuin’ ook driemaal voor bomvolle tribunes in de Fruittuin van West in Amsterdam.

PERS

“Een genoeglijke voorstelling die het publiek verbindt en aan het denken zet. ”
Theaterkrant

MAKERS

Concept/Spel/Tekst: Greg Nottrot
Regie: Floor Leene
Vormgeving: Christina Linaris Coridou
Dramaturgie: Jannet van Lange
Fotografie: Willem Popelier
Diner: Caroline Musch & Eva Strolenberg

SUBSIDIËNTEN

Fonds Podiumkunsten
Gemeente Utrecht

MET DANK AAN

Olijfolieproeven.nl
Portugalwijnimport.nl
Roberto’s ijssalon