Roberto Zucco 1

Periode 16 april t/m 15 september 2009
Locatie Diverse theaters door heel Nederland

“Ik ben geen held. Helden zijn misdadigers. Er is geen held of zijn kleren zijn doordrenkt van bloed, en bloed is het enige ter wereld dat niet onopgemerkt voorbij kan gaan.” Roberto Zucco

Geïnspireerd door ‘Roberto Zucco’ van Bernard-Marie Koltès maakt regisseur Greg Nottrot zijn eerste productie bij Theater aan het Spui.

‘Roberto’ is het zwarte reisverhaal van een jonge crimineel die fout op fout begaat. Het gaat over een leven waarin je best doen kan leiden tot een catastrofe en waarin je wereldbe- roemd wordt tegen wil en dank. Volg de zoektocht naar de aard van de moordenaar. Achterhaal de weg waar hij ontspoorde. Langs ondergrondse vluchtroutes, via de kronkels in zijn hoofd en door dikke stapels boeken en dossiers. Samen met het publiek gaat Het NUT op zoek naar de helderheid die Roberto zelf nooit kon vinden.

‘Roberto 1’ en ‘Roberto 2’ zijn twee verschillende benaderingen van het- zelfde stuk. ‘Roberto 1’ is een diep gravend onderzoek in het theater.

We zoomen in op de moordenaar en keren hem binnenste buiten. ‘Roberto 2’ is een letterlijke achtervolging op locatie. We zoomen uit en proberen de wereld te vatten waarin deze moorde- naar zich beweegt. De voorstellingen vullen elkaar aan maar zijn goed los van elkaar te volgen.

MAKERS

Tekst: Bernard Marie Koltes
Regie: Greg Nottrot
Begeleiding: Christiaan Mooij
Dramaturgie: Jannet van Lange
Spel: Daniël van Klaveren, Marieke van Leeuwen, Floor Leene, Lize van Olden, Bram Kwekkeboom
Decor: Claus den Hartog
Licht: Uri Rapaport
Kostuums: Dorine van IJsseldijk
Productie: Ben van Overbeek
Techniek: Djurre van Vlekkert
Publiciteit: Martijn Westerop
Zakelijk Leiding: Michiel van Schijndel

SUBSIDIËNTEN

Nederlands Fonds Podium Kunsten
Gemeente Utrecht
Gemeente Den Haag
Provincie Utrecht

MET DANK AAN

Deze voorstelling is een co-productie met Theater aan het Spui