Ouds & Nieuws show 2017

Periode 2 t/m 31 december 2017
Locatie Diverse theaters door heel Nederland

Er is te veel nieuws. En het beweegt ook zo snel. Het ene moment pronkt het bovenaan je tijdlijn, het volgende moment wordt er vis in verpakt, en weer het volgende moment blijkt die vis een plantaardig product van de Vegetarische Slager.

Alleen al up to date blijven is een voltijdbaan geworden. De Orde van de Dag voelt met je mee en bouwt een vuurtoren voor iedereen die verdwaald is in het nieuwslandschap: de Ouds & Nieuws Show!

We zetten de tijd stil en wierpen een blik terug op een krankzinnig jaar. Met een waanzinnige nieuwsreconstructie, tot de nok gevuld met scènes, powerpointpresentaties, gedichten, gedachten en liedjes. We vertelden je hoe alles in elkaar haakt, van Rutte 3 tot Weinstein, van Catalaanse onafhankelijkheid tot genderneutrale toiletten.

Kortom: alles wat in 2017 gebeurde op een rijtje. Zodat jij met een opgeruimd hoofd 2018 in kon. En die hele nachtmerrie weer opnieuw kon beginnen!

PERS

“Het is De Orde van de Dag ten voeten uit: een actueel onderwerp op een prikkelende manier onder de aandacht brengen. Journalistieke satire van het soort waar ook Arjen Lubach mee scoort.”
Eindhovens Dagblad

MAKERS

Van en door: Frank van Kasteren, Mark Kraan, Michiel Lieuwma, Greg Nottrot, Marcel Osterop, Jibbe Willems, Daan Windhorst, Dorien van Gent, Lucas de Waard, Lisa Lukaszczyk
Eindregie: Jaap Spijkers
Scènografie: Sofie Doelland
Artistiek advies: Piet Menu
Regie assistentie: Mariëlla van Apeldoorn
Productie: Karlijn Hemmer
Coproducent: Het Zuidelijk Toneel
Fotografie: Moon Saris

SUBSIDIËNTEN

Gemeente Utrecht
Fonds Podiumkunsten