Ouds & Nieuws Show 2016

Datum 26 november t/m 31 december 2016
Locatie 22 theaters door het hele land

Maak kennis met Japie Jonker: Een gewone, gemiddelde, blanke Nederlandse man met een gewoon, gemiddeld, Nederlands leven. Opgevoed met het bewustzijn dat er kinderen leven onder de evenaar, die het zwaarder hebben dan hij. Dood gegooid met nieuws over rampen waar hij zelf geen slachtoffer van is.

Tot 2016. Plotseling leest Japie niet langer het nieuws, maar ís hij het nieuws. Hij is op nieuwjaarsdag in Keulen, in Brussel wanneer daar een aanslag wordt gepleegd en in Turkije tijdens de couppoging. Er is voor Japie slechts één conclusie mogelijk: de gebeurtenissen op het journaal moeten wel een rechtstreeks gevolg zijn van zíjn daden, gevoelens en gedachten.

De Ouds en Nieuws Show 2016 was hét theatrale alternatief voor de oudejaarsconference! Een uniek theater-experiment zoals het ‘De Orde van de Dag’ betaamt. In 2016 goten zij de 366 dagen aan nieuws in een theatraal kerstverhaal vol scherpe woordgrappen en razendsnelle bruggetjes. De markante Japie werd elke avond vergezeld door twee genadeloos in het diepe gegooide acteurs. Zonder enige voorkennis kregen zij voor ogen van het publiek hun script voor het eerst onder ogen. Gedurende de zenuwslopende avond vochten, worstelden, overmeesterden en triomfeerden zij zich een weg door hun rol.

MAKERS

Regie: Greg Nottrot
Spel: Mark Kraan & gastacteurs
Tekst: Jibbe Willems, Daan Windhorst
Muziek: Frank van Kasteren, Wilko Sterke, Marcel Osterop
Live Performance: Michiel Lieuwma
Productie: Kim Eldering
Techniek: Stan Bannier, Guido Langedoen
Vormgeving: Greg Nottrot
Lichtontwerp: Stan Bannier
Video: Daan Windhorst
Scènefotografie: Phile Deprez
Publiciteit: Annelieke Acda, Bart Peeters
Grafisch Ontwerp poster: Cut It Out – Martin O’Neill
Fotografie poster: Willem Popelier
Coproductie: Het Zuidelijk Toneel

SUBSIDIËNTEN

Gemeente Utrecht
Fonds Podiumkunsten
Gemeente Tilburg
Provincie Noord-Brabant
Ministerie van OC&W

MET DANK AAN

Deze voorstelling was een co-productie met Het Zuidelijk Toneel