Hoog

Periode 18 april t/m 6 mei 2018
Locatie CineMec Leidsche Rijn (op het dak)

In het voorjaar van 2018 speelde het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) HOOG, een jeugdvoorstelling (7+) over ambitie: over ouders die het beste voor hun kinderen willen en kinderen die aan alle verwachtingen proberen te voldoen.

HOOG vertelt het verhaal van een jongen (Hoog) uit een ambitieus gezin. Met een beroemd architect als vader, een moeder die taarten proeft op TV, tweelingzussen die medailles winnen met synchroonzwemmen, een zus die mee doet aan The Voice en een broertje dat vioolconcerten geeft, kan iedereen in het gezin iets bijzonders. Iedereen, behalve Hoog.

Gedreven door de gedachte dat je pas iets bent als je iets kan, start hij een zoektocht naar dat wat hem uitzonderlijk maakt. Hierbij wordt hij geholpen door Icarus, een imaginair vriendje met gesmolten vleugels. Avontuurlijk theater voor jong én oud over je eigen kracht ontdekken en de vraag hoe erg het is om ‘gewoon’ te zijn… als zoiets al bestaat.

Na VONK! was HOOG de tweede familievoorstelling van het NUT op een unieke locatie in Leidsche Rijn. Dit keer bovenop het dak van Pathé CineMec Utrecht! Spannend theater met onbeperkt pannenkoeken en limonade voor jong én oud.

PERS

“Een ode aan laatbloeiers en middelmatigheid. Hoog is een aanrader voor iedereen die soms te hoog en te hard probeert weg te vliegen en voor iedereen die het liefst nog even naar de horizon blijft staren.” ****
Theaterkrant

MAKERS

Tekst: Floor Leene
Regie: Daniël van Klaveren
Spel: Serge Hogenbirk, Joep Paddenburg en Izaira Kersten (op video)
Decor: Morgana Machado Marques
Decor assistent: Sophie Mooney
Kostuums: Maartje Prins
Productie: Karlijn Hemmer
Techniek: Martijn Zeilstra

SUBSIDIËNTEN

Fonds Podiumkunsten
Gemeente Utrecht