Hoog – Te boeken

Leerjaar: groep 5 & 6
Speelperiode: maart / april 2021
Duur: 50 minuten
Locatie: gym-/speellokaal

Boeken: Cultuuronderwijs Utrecht of mail naar info@co-utrecht.nl

Over een bijzondere jongen die niets kan

Hoog is een jongen uit een ambitieus gezin. Met een beroemd architect als vader, een moeder die taarten proeft op TV, tweelingzussen die medailles winnen met synchroonzwemmen, een zus die mee doet aan The Voice en een broertje dat vioolconcerten geeft, kan iedereen in het gezin iets bijzonders. Iedereen, behalve Hoog.

Hoog gaat op zoek naar dat wat hem uitzonderlijk maakt. Hij krijgt hierbij hulp van Icarus, zijn imaginaire vriendje met gesmolten vleugels.

HOOG is een voorstelling over je eigen kracht ontdekken en de vraag hoe erg het is om ‘gewoon’ te zijn… als zoiets al bestaat. Over ouders die het beste voor hun kinderen willen en kinderen die aan alle verwachtingen proberen te voldoen. HOOG is een remake van de locatievoorstelling die het NUT in het voorjaar van 2018 speelde op locatie bovenop het dak van Pathé CineMec in Utrecht.

PERS

“Een ode aan laatbloeiers en middelmatigheid. Hoog is een aanrader voor iedereen die soms te hoog en te hard probeert weg te vliegen en voor iedereen die het liefst nog even naar de horizon blijft staren.” ****
Theaterkrant

MAKERS

Tekst: Floor Leene
Regie: Daniël van Klaveren
Spel: Serge Hogenbirk, Joep Paddenburg en Izaira Kersten (op video)
Decor: Morgana Machado Marques
Decor assistent: Sophie Mooney
Kostuums: Maartje Prins
Productie: Karlijn Hemmer
Techniek: Martijn Zeilstra

SUBSIDIËNTEN

Fonds Podiumkunsten
Gemeente Utrecht