HOOG 2021

Periode: TBA
Locatie: TBA

HOOG vertelt het verhaal van een meisje (Hoog) uit een ambitieus gezin. Met een beroemd architect als vader, een moeder die taarten proeft op TV, tweelingzussen die medailles winnen met synchroonzwemmen, een zus die mee doet aan The Voice en een broertje dat vioolconcerten geeft, kan iedereen in het gezin iets bijzonders. Iedereen, behalve Hoog.

Gedreven door de gedachte dat je pas iets bent als je iets kan, start ze een zoektocht naar dat wat haar uitzonderlijk maakt. Hierbij wordt ze geholpen door Icarus, een imaginair vriendje met gesmolten vleugels. Avontuurlijk theater voor jong én oud over je eigen kracht ontdekken en de vraag hoe erg het is om ‘gewoon’ te zijn… als zoiets al bestaat.

Dit is een remake van HOOG, zoals het NUT die in 2018 op het dak van Pathé Utrecht Leidsche Rijn speelde, een jeugdvoorstelling (7+) over ambitie: over ouders die het beste voor hun kinderen willen en kinderen die aan alle verwachtingen proberen te voldoen.

PERS

“Een ode aan laatbloeiers en middelmatigheid. Hoog is een aanrader voor iedereen die soms te hoog en te hard probeert weg te vliegen en voor iedereen die het liefst nog even naar de horizon blijft staren.” ****
Theaterkrant

MAKERS

Tekst: Floor Leene
Regie: Noufri Bachdim
Spel: Ruta van Hoof en Julie Boellaard
Componist: Sabastiaan Bax
Vormgeving: Vita Coenen

SUBSIDIËNTEN

Fonds Podiumkunsten
Gemeente Utrecht
Cultuuronderwijs Utrecht