Theater Na de Dam 2020

Datum 4 mei 2020
Locatie Live Zoom sessie
Aanvang 21:00 uur
Toegang gratis, aanmelden verplicht > VOL
Praktisch zorg dat je Zoom hebt geïnstalleerd. Aanmelders ontvangen maandagmiddag 4 mei per mail een link naar de livestream.

 

Het verhaal dat niet verteld wil worden

Greg vond een verhaal. Een verhaal dat vergeten wil worden. Hij zou het in juni spelen, in de openlucht, tijdens zwoele zomeravonden in Utrecht Leidsche Rijn. Samen met pianiste Maxime Snaterse, onder de titel Graven. Maar het verhaal dat niet verteld wil worden, mág nu niet eens verteld worden.

Echter, op 4 mei dringt het verhaal zich op. Op deze datum wíl Greg over het verhaal vertellen. En daarom geven we het verhaal op die datum een beetje ruimte. Van wie is de geschiedenis? Kan liefde fout zijn? Is er zoiets als een recht om te vergeten? Om 21:00 uur gaan we live en stelt Jannet van Lange vragen aan Greg Nottrot. Maxime Snaterse speelt piano.

Laura is zeventien en verliefd op Heinrich. Sinds een maand is hij ingekwartierd in hun huis. Hij is lang, blond en heeft de mooiste, heldere blauwe ogen. Samen spelen ze quatre-mains Fantasie in f mineur van Schubert. Als per ongeluk hun vingers over elkaar struikelen is zij volmaakt gelukkig.

Laura is eenentwintig en al weduwe. Ze hadden zich verloofd. Als de oorlog over was zouden ze trouwen. Haar tranen mengen zich met de inkt van de vlug geschreven letters. Letters die vertellen hoe hij gesneuveld is aan het front.

Laura is zesennegentig en dement. Een leven lang heeft ze geprobeerd om Heinrich te vergeten. Na de oorlog vond ze een nieuwe man, een goede man. Ze kregen een huis, vier kinderen en in al die jaren wel zes keer een hond. Al haar geluk kon hem niet doen verdwijnen. Na zeventig jaar zwijgen stamelt ze nu steeds, maar onwillekeurig, zijn naam. 

4 mei 2020 Live Zoom sessie Aanmelden >>

MAKERS

Concept: Jannet van Lange
Tekst & spel: Greg Nottrot
Pianiste: Maxime Snaterse
Campagnebeeld: Willem Popelier & Cynthia Borst

SUBSIDIËNTEN

Gemeente Utrecht
Berlijnplein Utrecht
Fonds Podiumkunsten
KFHein Fonds