Celebration 3

Datum 15 t/m 24 juni 2012
Locatie Oerol

Midden op een eiland, midden in een weiland verrijst het utopische dorp GELUK. Twee jaar lang bouwde Het NUT aan deze droom, nu is het tijd voor beschuit met muisjes. Vol verwachting delen zij het resultaat. Celebration 3 vormt de finale van de succesvolle CELEBRATION Trilogie, een drieluik over het vormgeven van geluk en het streven naar vooruitgang.

Zij staat in de klei, zwanger van het nieuwe. Ze is misselijk, zenuwachtig en angstig, maar tegelijk ook optimistisch, vol van leven en nieuwsgierig. En hij? Hij is trots. Aan hun horizon verschijnt een vreemdeling en in hun binnenste groeit iets nieuws.

Celebration 3 gaat over de angst voor en het verlangen naar de vreemdeling. De vreemdeling die ons geluk bedreigt door zijn onvoorspelbaarheid. De vreemdeling die ons bedwingt en binnendringt. De vreemdeling die van onze honing eet en onze melk drinkt en langzaam ons hart in kruipt.

PERS

“In een helder en trefzeker taalgebruik schetst Osterop hoe relaties kapot kunnen gaan aan een belangenstrijd, maar toont hij ook aan hoe louterend een attitude zonder vooringenomenheid en waardeoordelen kan werken.” ***
Theaterkrant

“Mooi spel van Floor Leene en Marc Stoffels”
Cultuurpodium

MAKERS

Concept/Spel: Floor Leene
Spel: Marc Stoffels
Tekst: Marcel Osterop
Regie: Roeland Hofman
Dramaturgie/productie: Jannet van Lange
Geluidstechniek: Krzysztof Burdzy
Artistiek advies: Uri Rapaport, Greg Nottrot
Zakelijke leiding: Greg Nottrot
Fotografie: Saris & den Engelsman