Out of office

Deze zomer in Leidsche Rijn

Datum zomer 2021
Locatie Leidsche Rijn
Tickets € 0,-

Meer informatie volgt snel

Naar school gaan, een opleiding volgen en werken tot je pensioen. Het is waar we aan gewend zijn, wat de meeste mensen nou eenmaal doen en misschien ook wel hoe jij jouw leven voor je ziet. Werk is voor veel mensen een niet weg te denken deel van hun leven, het bepaalt tegenwoordig grotendeels je bent. Waarom vinden we werken zo belangrijk? Wat is de noodzaak ervan? Het heeft invloed op onze identiteit, status, gezondheid en leefomstandigheden. Maar wat als je geen werk hebt?

De out of office wandelroute is een artistiek onderzoek naar werk, vanuit het perspectief van niet-werkenden. Samen met verschillende kunstenaars gaat regisseur Mariëlla van Apeldoorn in gesprek met mensen die niet werken. Dit kan zijn omdat iemand arbeidsongeschikt is geraakt, psychische problemen heeft, fulltime voor de kinderen zorgt, met pensioen is, of het financieel simpelweg niet nodig heeft om geld te verdienen. Elk gesprek wordt door een beeldend kunstenaar binnen een dag omgezet tot een kunstwerk gebaseerd op het verhaal van de geïnterviewde.

Deze zomer zijn de kunstwerken, samen met de verhalen erachter, te zien in Leidsche Rijn. De kunstwerken krijgen elk een plekje in de wijk en zijn te vinden via een speciaal gemaakte plattegrond, op te halen op het Berlijnplein. Wandel van kunstwerk naar kunstwerk, waarbij je bij elk kunstwerk door middel van het scannen van een code ook het verhaal achter het kunstwerk kunt zien en horen.

 

Concept & regie: Mariëlla van Apeldoorn
Fotografie: Sabine Rovers
Makers: TBA
Met dank aan: Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkumsten, Fentener van Vlissingen Fonds, Elise Mathilde Fonds