De Chaos van 2020 – thuis via livestream (geannuleerd)

GEANNULEERD

 

meer informatie >>>

‘I would give myself an A+.’ Donald Trump

Polls, polarisatie, racisme, narcisme, idealisme, klimaatontkenning, armoede, identiteitspolitiek… De Chaos van 2020 is een voorstelling over Amerika. Want lastige kwesties en pijnlijke gebeurtenissen gebeuren vooral aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, toch?

Tegenstellingen laaien in 2020 hoger op dan ooit. Wereldwijde protesten tegen racisme, machtsverschuiving op het wereldtoneel door corona, complottheorieën en een nog schrijnendere kloof tussen arm en rijk. Hoe moeten we verder? Wie moet dit beter maken? De nieuwe president van Amerika?

Door wiens ogen kijk je naar de wereld en de mensen om je heen? En wat doet perspectief met je? Ben je voor of tegen, zwart of wit, oud of jong, woke of not woke? De chaos van 2020 is een theatrale & muzikale mindf*ck over dát wat nú besproken moet worden. Wat dat is? Dat hangt af van hoe je ernaar kijkt.

Jouw online tickets

Met De Chaos van 2020 was het NUT van plan de allereerste theatervoorstelling ooit te maken die op drie plekken tegelijk speelt. Een waanzinnige manier om te spelen met de rol van perspectief. Hoewel de makers dat plan hebben moeten terugbrengen naar twee plekken (live en online vanuit de VS) blijft de rol van perspectief een van de grote thema’s van de voorstelling. Via deze pagina koop je jouw eigen online tickets. Live tickets in Utrecht zijn slechts beperkt beschikbaar.

 

Corona update 20 oktober 2020

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen heeft het NUT de plannen voor de tournee van De Chaos van 2020 moeten aanpassen. De productie gaat door, maar gaat niet op reis door het land. Het is van 28 oktober t/m 1 november live te zien in Utrecht en tegelijkertijd online.

Deze voorstelling is geannuleerd.

Bezoekers ontvangen bericht over de afhandeling. Lees meer >>>

PERS

In 2018 maakte Greg ook een reis. Hij ging op zoek naar de waarheid in de datsja van Poetin. Dat pakte zo goed uit dat hij nu in het Witte Huis probeert te ontwarren wie wie is (maar raakt daarbij zelf in de knoop).

“De apotheose, die ik niet wil verklappen, is zo geraffineerd en ingenieus, dat hij volstrekt werkelijkheid lijkt. Dat is precies een van de belangrijkste taken van toneel: ons te doen nadenken over wat echt is en wat niet. Greg Nottrot doet dat briljant en onderhoudend, quasinonchalant en sympathiek.”
Max Arian, Theaterkrant (keuze van de criticus)

De Chaos van 2020 is een samenwerking met Podium Hoge Woerd

MAKERS

Makers en spelers: Viktor Griffioen, Greg Nottrot, Robin Virginie, Yootha Wong-Loi-Sing
Eindregie: Roeland Hofman
Dramaturgie:
Jannet van Lange
Licht en toneelbeeld:
Uri Rapaport
Geluid en livestream: Thierry Wilders
Illustratie: Ruben Oppenheimer

SUBSIDIËNTEN

Fonds Podiumkunsten
Gemeente Utrecht
Fonds21
BankGiro Loterijfonds