Vacature: contentmarketeer & kaartverkooppro

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en Berlijnplein Utrecht zijn z.s.m. en in ieder geval per 1 januari 2021 op zoek naar een

Contentmarketeer & kaartverkooppro – 0,8 fte

 

Gezocht: enthousiaste contentmarketeer die relevante en waardevolle content op een aansprekende manier bij de doelgroepen van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en het Berlijnplein kan brengen. En die warmloopt voor het inrichten en verbeteren van een gesmeerd kaartverkoopverloop en customer journey.

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Vanuit onze thuisbasis op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn maken we met een klein team voorstellingen over grote thema’s. Dat doen we in de wijk, de stad, de rest van het land en daarbuiten. Je ziet ons overal: in de buitenlucht, op bijzondere locaties en desnoods in theaters.

Het Berlijnplein is een plein met een hart voor de stad en cultuur. Hier kan je ronddwalen, elkaar ontmoeten, deelnemen of je mee laten nemen in de wereld van kunst, cultuur en innovaties. Het Berlijnplein is het thuis van een groeiend aantal culturele en innovatieve instellingen waaronder RAUM, Jonge Honden, Buurtwerkkamer en Goede Vrijdag.

Eén baan, twee opdrachtgevers
Drie dagen in de week werk je voor het NUT. Het team bestaat uit een artistiek leider, een zakelijk leider, een collega marketing & partnerships – jouw eerste aanspreekpunt – en een bureau- en productiemedewerker. Er wordt onderling nauw samengewerkt.

Eén dag per week werk je voor het Berlijnplein. De projectleider communicatie is je eerste aanspreekpunt en je werkzaamheden zijn in het belang van en in overleg met alle pleinbewoners.

Taken en verantwoordelijkheden
Je bent de spil tussen publiek en programma. Je doel is altijd: zoveel mogelijk aandacht creëren voor de verschillende programma’s en het trekken van bezoekers die graag terug blijven komen.

Je bent verantwoordelijk voor de creatie van content en voor de verspreiding en vindbaarheid ervan. Én je bent verantwoordelijk voor het inrichten en verbeteren van de ticketing voor de voorstellingen van het NUT en de beste klantenservice denkbaar.

 • Content planning: hiervoor haal je inhoud op bij theatermakers / pleinbewoners en doe je zelf voorstellen.
 • Je produceert, beheert en analyseert vervolgens die content voor eigen kanalen en externe kanalen.
 • Grafische – en videocontent: je zorgt dat die er op het juiste moment is, in de juiste formaten.
 • Ticketing, webshop & klantenservice: je bent verantwoordelijk voor het kaartverkoopsysteem en de klantcommunicatie die daarbij komt kijken.
 • Je schrijft teksten
 • Mailingen: je verzorgt de invulling van de (interne en externe) nieuwsbrieven, service- en aftersalesmails.
 • Je zorgt ervoor dat de online uitingen zoekmachine geoptimaliseerd zijn
 • Huisstijl: je bewaakt stijl, spelling en tone of voice in alle uitingen
 • Op locatie: bij je werk horen zo nu en dan ook werkzaam zijn op locatie, kaartcontrole, pers of genodigden opvangen, etc.

Wie ben jij?

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een opleiding communicatie / journalistiek / marketing
 • Je hebt een goede pen en schrijft foutloos, zowel qua spelling en grammatica als stijl
 • Je kan overweg met Photoshop, Illustrator en/of InDesign
 • Je bent zelfstandig, secuur en probleemoplossend
 • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring met marketing en communicatie binnen de culturele of andere uitgaanssector;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Utrecht of omgeving.

Omdat we programma’s voor iedereen maken – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid – willen we die diversiteit natuurlijk ook in ons team terugzien. Als je je hierin herkent, kom ons versterken!

Vergoeding
De functie wordt in loondienst ingevuld. Betaling op basis van de cao-toneel en dans, schaal V (€ 2.187,- € 3.246,-) bij fulltime dienstverband, afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Meer informatie & procedure
Reageren kan tot uiterlijk 15 november 2020. Je cv en motivatiebrief kun je sturen naar neeltje@nieuwutrechtstoneel.nl. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 23 november 2020.