Op weg naar de chaos van 2020

De Chaos van 2020

Op weg naar de chaos van 2020

ONLINE & OPENBAAR VOORPROGRAMMA

Op weg onze nieuwe voorstelling De Chaos van 2020 vindt zondag 18 oktober om 16:00 uur ons Instagram en YouTube kanaal een online talkshow plaats. Journalist, campagnespecialist en Amerikakenner Laila Frank bespreekt met Greg Nottrot (artistiek leider het NUT) en Erwin Maas (programmamaker het NUT) de achtergronden van deze historische verkiezingsstrijd.

 

Zondag 18 oktober: Laila Frank over de Amerikaanse verkiezingen 

De aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november aanstaande is een aaneenschakeling van bizarre plotwendingen. Maar om deze verkiezingsstrijd beter te begrijpen, moet je verder kijken dan de waan van Trumps Twitteraccount of een uit de hand gelopen debat. Hoe proberen de Democraten de working class vote terug te winnen? En welke gevolgen heeft de benoeming van nóg een conservatieve rechter in het Hooggerechtshof?

Journalist, campagnespecialist en Amerikakenner Laila Frank bespreekt met Greg Nottrot en Erwin Maas (beide het NUT) de achtergronden van deze historische verkiezingsstrijd. Laila Frank is politicoloog, journalist en Amerika specialist. Ze schrijft onder andere voor de Groene Amsterdammer en duidt regelmatig de actualiteit voor media waaronder NOS, Op1 en BNR. Ze woonde en werkte in Philadelphia en Los Angeles en verdeelt haar tijd nu tussen Nederland en de VS. Greg Nottrot is als artistiek leider van het NUT en maker van De Choas van 2020. Erwin Maas is programmamaker bij het NUT en onderdeel van De Orde van de Dag. Vorige week ging het NUT, ook er voorbereiding van De Chaos van 2020, in gesprek met Dr. Hillary Green over racisme in Amerika

📅  zondag 18 oktober
⏰ 16:00 uur
📍 Het NUT Instagram stories & Het NUT YouTube channel

 


GEWEEST

Zondag 11 oktober: Dr. Hillary Green over racisme

2020 was het jaar van het antiracistisch protest. Na de dood van George Floyd als gevolg van politiegeweld, ging een golf van woede en verontwaardiging door de VS en de rest van de wereld. De wortels van het Amerikaanse racisme gaan diep. Hoe werkt de geschiedenis van slavernij en uitsluiting door in de huidige tijd? Hoe geef je rekenschap aan een verleden dat zo bepalend is geweest voor de identiteit van een land?

Daarover gaat actrice Yootha Wong-Loi-Sing in gesprek met Dr. Hilary Green. Ze is universitair hoofddocent geschiedenis bij de afdeling Gender and Race Studies aan de Universiteit van Alabama

Meer over Dr. Hilary N. Green >>> 

📅  zondag 11 oktober
⏰ 16:00 uur
📍 Instagram stories & YouTube channel van het NUT