Nooit meer werken: informatie voor bezoekers

Route en bereikbaarheid

Adres

Nooit meer werken speelt op het Berlijnplein. Officieel op het ‘Plantsoen van Boedapest’, een spiksplinternieuwe stadstuin aan het Berlijnplein. De locatie is alleen bereikbaar via het Berlijnplein, daarom hanteren we dat als adres in deze informatie. Bij aankomst op het plein volg je de gele bordjes!

 

Fiets

Maak gebruik van de fietsenstalling tussen de perronkappen en de Pathé bioscoop of de rekken naast het fietspad dat langs het Berlijnplein loopt, aan de kant van de Centrumboulevard.

OV

Trein > Er gaat 4x p/u een sprinter vanaf Centraal Station Utrecht naar station Leidsche Rijn (richting Woerden/Den Haag). De reistijd is 4 minuten. Vanaf station Leidsche Rijn is het 11 minuten lopen naar de voorstellingslocatie. Volg de bordjes naar ‘Berlijnplein’.

Bus > Wil je met de bus reizen neem dan lijn 19 of 28 en stap uit bij halte Berlijnplein (tegenover entree Pathé Utrecht Leidsche Rijn) of station Leidsche Rijn Utrecht. Lijn 28 stopt ook op de halte Centrumboulevard.

Met de auto & parkeren

Leidsche Rijn is een gebied in ontwikkeling, met veel werkzaamheden. Niet elk navigatiesysteem kan dit bijhouden, controleer dit even voor je vertrek.

Er zijn meerdere parkeeropties:

 • Op het Berlijnplein of elders in de buurt van het plein op straat: dagelijks betaald parkeren van 9:00 tot 21:00 uur à 3,03 per uur.
 • In de Brusselpleingarage. Deze parkeergarage is onder en naast het Brusselplein in het winkelgebied. Bezoekers die hun auto in deze garage parkeren, kunnen 2 uur gratis parkeren. Houd rekening met 10 minuten loopafstand van de voorstellingslocatie. Navigeer naar Grauwaartsingel 1A, Utrecht.
 • In de wijken Hooge Weide en Leeuwenstein is het ook mogelijk om gratis te parkeren. Meer informatie over betaald / niet betaald parkeren in Leidsche Rijn vind je hier. Houd rekening met 10 minuten loopafstand van de voorstellingslocatie. Navigeer bijvoorbeeld naar: Karamelweg, Utrecht.
 • Voor actuele parkeerplaatsen, tarieven & tips: Prettigparkeren.nl of Utrecht.nl.

Aanvangs- en openingstijden

 • Terrein open: 17:00 uur
 • Aanvang voorstelling: 18:00 uur
 • Einde: 22:30 uur

E-tickets

Je hebt de kaarten voor Nooit meer werken als e-ticket in je mail ontvangen. Je hoeft deze niet uit te printen, maar kunt ze via je smartphone tonen bij onze ontvangstbalie op locatie.

Corona-maatregelen

 • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en medewerkers. 
 • Voor het bezoeken van Nooit meer werken heb je geen coronatoegangsbewijs/testen voor toegang nodig.
 • Schud geen handen, vermijd fysiek contact met anderen, was regelmatig je handen, hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoeken.
 • Kom niet naar het theater als je verkouden bent of griepklachten hebt. Ook als iemand binnen je huishouden gezondheidsklachten heeft die COVID-19 gerelateerd kunnen zijn, verzoeken wij je om thuis te blijven. Je kan tot 2 uur vóór aanvang van de voorstelling mailen naar winkel@nieuwutrechtstoneel.nl. We nemen contact met je op over een alternatieve datum. Dit zal de eerstvolgende werkdag na je mail gebeuren. Lukt het niet om uit te wijken naar een andere datum? Dan is restitutie niet mogelijk.

Lees ook > Corona en naar het theater, de bioscoop, het museum of een concert | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Diner & drank

Diner

Heb jij een voedselallergie waarvan wij moeten weten? Laat het ons weten (mocht je dat nog niet gedaan hebben) op winkel@nieuwutrechtstoneel.nl. Het diner bij Nooit meer werken is vegetarisch.

Drank

We schenken warme dranken, water, limonade en alcohol. Er geldt NIX18, dus bij twijfel kan er om een legitimatie gevraagd worden. Je bestellingen turf je zelf en komen we aan het eind van de avond bij je afrekenen. Let op: er kan alleen met PIN betaald worden.

Het weer & kledingadvies

De locatie van voorstelling en diner is overdekt, maar het kan ’s avonds afkoelen. Ook kan het behoorlijk waaien onder de overkapping door en is een spatje regen daardoor ook niet uitgesloten. Wij raden aan op koude dagen aan een warme trui of jas mee te nemen en op natte dagen ook voor waterdichte kleding te zorgen. Er zijn ook dekentjes beschikbaar.

Naast elkaar zitten

Bezoek je Nooit meer werken met bekenden, maar heb je niet samen kaarten gekocht? Dan wil je wellicht bij elkaar in de buurt zitten. Laat dit ons weten, want het is niet mogelijk om dit op de avond zelf nog te regelen. Mail naar winkel@nieuwutrechtstoneel.nl

Mindervaliden

Nooit meer werken wordt gespeeld op een unieke locatie in Leidsche Rijn, die op dit moment nog in aanbouw is. Bezoekers bereiken de locatie via een trap. Ben je afhankelijk van een mobiliteitshulpmiddel of om een andere reden niet in staat om trap te lopen? Meld dit dan via winkel@nieuwutrechtstoneel.nl. We nemen dan contact met je op over de bereikbaarheid.

Combinatietips

Combineer je bezoek aan Nooit meer werken met:

Out of office > een wandelroute van het NUT door kunstwerken in Leidsche Rijn >>>

Naar school gaan, een opleiding volgen en werken tot je pensioen. Het is waar we aan gewend zijn, wat de meeste mensen nou eenmaal doen en misschien ook wel hoe jij jouw leven voor je 

ziet. Werk is voor veel mensen een niet weg te denken deel van hun leven, het bepaalt tegenwoordig grotendeels wie je bent. Waarom vinden we werken zo belangrijk? Wat is de noodzaak ervan? Het heeft invloed op onze identiteit, status, gezondheid en leefomstandigheden. Maar wat als je geen werk hebt?

De out of office wandelroute is een artistiek onderzoek naar werk, vanuit het perspectief van niet-werkenden. Samen met verschillende kunstenaars ging regisseur Mariëlla van Apeldoorn in gesprek met mensen die niet werken. Dit kan zijn omdat iemand arbeidsongeschikt is geraakt, psychisch kwetsbaar is, fulltime voor de kinderen zorgt, met pensioen is, of het financieel simpelweg niet nodig heeft om geld te verdienen. Elk gesprek werd door een beeldend kunstenaar binnen een dag omgezet tot een kunstwerk gebaseerd op het verhaal van de geïnterviewde.

Deze zomer zijn de kunstwerken, samen met de verhalen erachter, te zien in Leidsche Rijn. De kunstwerken zijn te zien op verschillende plekken in de wijk en zijn te vinden via een speciaal gemaakte plattegrond, op te halen bij Venster, de Buurtwerkkamer of buurtcentrum Hoge Weide (of op deze pagina te downloaden). Wandel van kunstwerk naar kunstwerk, waarbij je bij elk kunstwerk door middel van het scannen van een code ook het verhaal achter het kunstwerk kunt zien en horen.

RAUM der Lusten > expositie van RAUM op het Berlijnplein >>>

Stadslab RAUM in Utrecht presenteert samen met architectenbureau ZUS van 30 april t/m 29 augustus 2021 expositie ‘RAUM der Lusten’. De openlucht expositie op het Berlijnplein biedt een spannend alternatief voor de doorgaans weinig verrassende inrichting van onze publieke ruimte. Stel dat we anders omgaan met onze pleinen, gaan we ons dan ook anders gedragen? In de expositie is o.a. (nieuw) werk te zien van bekende beeldend kunstenaars.

Voorpret in de pers

Nooit meer werken bij RTV Utrecht >>>

Theaterkrant:
Boeiend gedachte-experiment over de (ethische) gevolgen van automatisering >>>

Cultuurpers:
Het NUT levert prachtklus met Nooit meer werken >>>

Telegraaf
Nooit meer werken biedt een interessant, inhoudelijk en enerverend totaalavondje uit.” ****

Nooit meer werken in het UITmagazine >>>