Graven: informatie voor bezoekers

Route en bereikbaarheid

Adres

Graven speelt onder de historische perronkappen op het:

Berlijnplein, Utrecht Leidsche Rijn

 

Fiets

Maak gebruik van de fietsenstalling tussen de perronkappen en de Pathé bioscoop.

OV

Trein > Er gaat 4x p/u een sprinter vanaf Centraal Station Utrecht naar station Leidsche Rijn (richting Woerden/Den Haag). De reistijd is 4 minuten. Vanaf station Leidsche Rijn is het 4 minuten lopen naar de voorstellingslocatie. Volg de bordjes naar ‘Pathé’ en onderweg naar de bioscoop passeer je de perronkappen.

Bus > Wil je met de bus reizen neem dan lijn 19 of 28 en stap uit bij halte Berlijnplein (tegenover entree Pathé Utrecht Leidsche Rijn) of station Leidsche Rijn Utrecht. Je loopt in 4 minuten naar de voorstellingslocatie.

Met de auto & parkeren

Leidsche Rijn is een gebied in ontwikkeling, met veel werkzaamheden. Niet elk navigatiesysteem kan dit bijhouden. Levert het adres ‘Berlijnplein’ moeilijkheden op? Gebruik dan ‘Oude Vleutenseweg 33, Utrecht’.

Let op: v.a. 10 augustus wordt er gewerkt aan de Stadsbaantunnel. Verkeer wordt omgeleid. Lees meer >>>

Er zijn meerdere parkeeropties:

 • Op het Berlijnplein of elders in de buurt van het plein op straat: dagelijks betaald parkeren van 9:00 tot 21:00 uur à 3,03 per uur.
 • In de Brusselpleingarage. Deze parkeergarage is onder en naast het Brusselplein in het winkelgebied. Bezoekers die hun auto in deze garage parkeren, kunnen 2 uur gratis parkeren. Houd rekening met 10 minuten loopafstand van de voorstellingslocatie. Navigeer naar Grauwaartsingel 1A, Utrecht.
 • In de wijken Hooge Weide en Leeuwenstein is het ook mogelijk om gratis te parkeren. Meer informatie over betaald / niet betaald parkeren in Leidsche Rijn vind je hier. Houd rekening met 10 minuten loopafstand van de voorstellingslocatie. Navigeer bijvoorbeeld naar: Karamelweg, Utrecht.

Aanvangs- en openingstijden

Let op! De aanvangstijd van 18:00 uur is gewijzigd naar 18:30 uur!

Vanaf een uur voor aanvang gaat het terrein open en kun je al lekker plaatsnemen in de comfortabele huiskamertjes die we hebben gecreëerd. Zo kan iedereen de tijd nemen om rustig, veilig en zonder dringen te arriveren. Let op: het is niet mogelijk om na aanvang het terrein nog te betreden.

 • Terrein open: 17:30 uur
 • Aanvang voorstelling: 18:30 uur

E-tickets

Je hebt de kaarten voor Graven als e-ticket in je mail ontvangen. Je hoeft deze niet uit te printen, maar kunt ze via je smartphone tonen bij onze ontvangstbalie op locatie.

Corona

Graven vindt plaats in een door de Corona-pandemie gedomineerde zomer. Veiligheid en gezondheid van bezoekers, spelers en medewerkers staan voorop.

Maatregelen die het NUT heeft genomen zodat iedereen voldoende afstand kan houden

We hebben de voorstellingslocatie zo ingericht dat bezoekers, personeel en artiesten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Enkele van deze maatregelen zijn:

 • Er is eenrichtingsverkeer waardoor elke bezoeker met zo min mogelijk oponthoud naar zijn / haar plek geleid wordt
 • Zitplaatsen zijn ingericht als kleine huiskamers. Per twee personen kan je plaatsnemen op een bankje. Er zijn ook fauteuils voor een persoon. Zo waarborgen we voor iedereen de 1,5 meter per persoon / per huishouden.
 • Huiskamertjes worden voorafgaand aan elke voorstelling schoongemaakt.
 • Toiletten worden meerdere keren per avond schoongemaakt. Ook zijn er op elk toilet schoonmaakmiddelen aanwezig om zelf schoon te maken.
 • We doen alles zo contactloos mogelijk. Het diner vindt plaats in de eigen huiskamer, uit een eigen picknickkrat. We verkopen geen consumpties per glas, zodat alleen jijzelf je glas hoeft aan te raken.
 • Betalen (van je drankjes) verloopt contactloos (pin only!).
 • Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om bezoekers de weg te wijzen en zodoende een soepele doorloop te garanderen.
 • Medewerkers van het NUT hebben het recht om je aan te spreken en te vragen je aan de maatregelen te blijven houden om zo de veiligheid van jou, andere bezoekers en onze medewerkers te waarborgen.
 • Wij vragen je bij het kopen van je kaarten uit hoeveel huishoudens de bezoekers bestaan. Heb je dit nog niet doorgegeven? Doe dit dan alsnog via graven@nieuwutrechtstoneel.nl

Thuisblijven bij klachten

Wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je Graven op dit moment helaas niet bezoeken. Het bezoek moet worden uitgesteld totdat op elke vraag NEE geantwoord kan worden.

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Is een van bovenstaande situaties van toepassing dan kan je tot 2 uur vóór aanvang van de voorstelling mailen naar graven@nieuwutrechtstoneel.nl. We nemen contact met je op over een alternatieve datum. Dit zal de eerstvolgende werkdag na je mail gebeuren. Lukt het niet om uit te wijken naar een andere datum? Dan is restitutie niet mogelijk.

Diner

Heb jij een voedselallergie waarvan wij moeten weten? Laat het ons weten (mocht je dat nog niet gedaan hebben). Het diner bij Graven is vegetarisch. Wil je graag vlees eten? Je kan mailen naar graven@nieuwutrechtstoneel.nl

Kledingadvies

De locatie van voorstelling en diner is overdekt, maar het kan ’s avonds afkoelen. Ook kan het behoorlijk waaien onder de kappen door. Wij raden aan op koude dagen aan een warme trui of jas mee te nemen. Er zijn ook dekentjes beschikbaar.

Mindervaliden

Ben je mindervalide, gebruik je een rolstoel of ander hulpmiddel en heb je dit nog niet laten weten? Doe dit dan alsnog door een mail te sturen aan graven@nieuwutrechtstoneel.nl. We nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Drank

We schenken warme dranken, water, limonade en alcohol. Er geldt NIX18, dus bij twijfel kan er om een legitimatie gevraagd worden. Je bestellingen turf je zelf en komen we aan het eind van de avond bij je afrekenen. Let op: er kan alleen met PIN betaald worden.

www.graven2020.nl

Heb jij al een account? Al een bijdrage geleverd aan het monument? Mee gegraven met Greg? Niet eerder lanceerden we zo’n rijk virtueel platform als rondom Graven. Ga aan de slag >>>

Combinatietip: Stadscamping RAUM

Combineer je bezoek aan Graven met een bezoek aan de Stadscamping RAUM op het Berlijnplein!
Lees meer >>>

Voorpret in de pers

Graven op RTV Utrecht >>>

Greg & Maxime bij NTR Podium >>>

Floor bij Cultuursnuiver >>>

Greg bij Cultuurpers >>>

 

Hygiëne- en huisregels Graven

Door het terrein te betreden ga je akkoord met onderstaande hygiëne- en huisregels.

Hygiëneregels – COVID19

 • Houd 1,5m afstand (behalve bij mensen uit 1 gezin of huishouden)
 • Was je handen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten
 • Schud geen handen
 • Het is niet toegestaan om buiten de aangegeven covid-19 aanduidingen te treden binnen of buiten onze locatie.
 • Blijf zoveel als mogelijk op je eigen toegewezen zitplaats.