Grens – Een gezellige zomervoorstelling

Periode 14 augustus t/m 1 september 2019 en 11 t/m 15 september
Locatie 14 augustus tot en met 1 september: grasveld achter Metaal Kathedraal (Leidsche Rijn, Utrecht) en 11 t/m 15 september in Park Matilo in Leiden.
Tickets vanaf €39 inclusief diner
Aanvang wo/do/vr/za 18:00 uur
Aanvang zo 16:00 uur
CJP-korting Gebruik tijdens het bestellen de code ‘CJP’ voor €5,- CJP-korting. Op locatie kan naar je CJP-pas worden gevraagd, neem deze dus mee!

De zomervoorstelling Grens gaat over de vraag wie “wij” zijn. Waar houdt wij op en begint de ander? Zijn wij lijnentrekkers of ontdekkingsreizigers? Bouwen we muren of bruggen? En waarom?

In de zomer van 2018 vinden Greg en Floor een slapende man onder hun tuintafel. Ze geven de man een kop koffie en een boterham en nodigen hem uit in hun huis. Hij is professor, operazanger, dakloos en sinds twee dagen op zoek naar zijn zoon. Greg en Floor besluiten de man te helpen en bieden hem onderdak. Maar naarmate de tijd verstrijkt en de man zich steeds meer thuis begint te voelen, vragen Greg en Floor zich af hoe lang hij eigenlijk nog blijft…

Deze muzikale locatievoorstelling speelt op de Limes: de oude Romeinse grens die ooit de beschaving tegen de barbaren beschermde. Een grens die inmiddels onzichtbaar onder de huizen van de vinex door kronkelt. Hij verbindt de bewoners van Leidsche Rijn met het verleden, maar ook met elkaar. Precies op die lijn neemt het publiek plaats. Om te kijken, te eten en te spreken, soms met elkaar en soms tegen elkaar. Een heerlijke zomerse avond die zich niet laat afhangen van het Hollandse weer: ook bij regen zit het publiek droog en comfortabel.

Inclusief diner
Na afloop van de voorstelling dineren alle toeschouwers tezamen in het decor, aan een vijftig meter lange tafel. We serveren een bijzonder eigentijds drie gangen diner, geïnspireerd op de oude Romeinse keuken. We houden hierbij uiteraard rekening met vegetariërs, veganisten en allergieën. Uw dieetwensen kunt u doorgeven op grens@nieuwutrechtstoneel.nl.

 

TENToonstelling over Romeins Leiden
In Park Matilo staat vanaf woensdag 11 tot en met zondag 15 september 2019 de onderzoekstent van de archeologen van ‘Romeinse vicus aan de Rijn’ bovenop de Romeinse resten van het Leidse castellum Matilo! Met de archeologische vondsten uit de vicus van Matilo op tafel en een TENToonstelling over Romeins Leiden maakt de Romeinse vicusgroep deel uit van het voorprogramma van de toneelvoorstelling Grens van het Nieuw Utrechts Toneel en PS|theater.

Mensen op de Limes
Naar aanleiding van de voorstelling heeft kunstenares Iris Honderdos een installatie gemaakt voor Museum Hoge Woerd. Ze bezocht verschillende mensen die letterlijk óp de Limes wonen, sprak met hen over wat hen hier gebracht heeft en verzamelde verhalen over voorwerpen die een belangrijke rol spelen in hun leven. Als eigentijdse archeoloog heeft Iris de voorwerpen en hun verhalen opgegraven en stelt deze ten toon in een speciaal ontworpen tafel. De installatie is tot en met 13 september te bezichtigen in Museum Hoge Woerd, op slechts 2,5 km afstand van de speellocatie van Grens in Utrecht. Meer informatie

Sprekers over de Limes
Elke avond – tijdens het diner – nodigen we een spreker uit die alles weet over de oude Romeinse grensweg de Limes. De plek waar we met elkaar dineren, komt door hun verhalen meer en meer tot leven!

Leiden
woensdag 11 september 2019: Tom Hazenberg
donderdag 12 september 2019: Tamar Leene
vrijdag 13 september 2019: Julia Chorus
zaterdag 14 september 2019: Tom Hazenberg
zondag 15 september 2019 Tatiana Ivleva

2019-09-11 Park Matilo, Leiden Kaarten →
2019-09-12 Park Matilo, Leiden Kaarten →
2019-09-13 Park Matilo, Leiden Kaarten →
2019-09-14 Park Matilo, Leiden Kaarten
2019-09-15 Park Matilo, Leiden Kaarten →

PERS

Een filosofisch denkspel over mijn en dijn, fictie en werkelijkheid
Theaterkrant

“Het toneelspel is zo natuurlijk dat je, bij wijze van spreken, naar je eigen buren zit te kijken.” ****
Theaterparadijs

“Zoals het een goed gastheer betaamt zorgt Greg tijdens het driegangendiner dat het zijn gasten aan niets ontbreekt en waakt over hen als een vader over zijn kinderen.”
Regio Leidsche Rijn

MAKERS

Concept & tekst: Greg Nottrot & Floor Leene
Spel: Greg Nottrot, Floor Leene, Wil van der Meer, Tijs Huys, Pascal van Hulst
Regie: Daniël van Klaveren
Productie: Karlijn Hemmer
Campagnebeeld: Bas Duijs
Chef-kok: Jeroen Hoogenraad

SUBSIDIËNTEN

Fentener van Vlissingen Fonds
Fonds Podiumkunsten
Fonds 21
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
K.F. Hein Fonds
Provincie Utrecht
Provincie Zuid-Holland

MET DANK AAN

Metaal Kathedraal
A. Kuijf & Zn